Monday, July 22, 2013

LAMA

Hai. Shafyka Roslan here.

Ehh, hai guys.Rasa macam dah lama tak update belog ni. Haish. Rindu.Bila dah lama tak update, rasa macam banyak benda nak cerita.


Tapi.


Rasanya macam takpayah cerita kat belog pun boleh.Kan?Apalah.Sikit-sikit nak luahkan dekat belog.Bosan rasanya.


Dulu bolehlah.Time fefeeling romantik and time tu yang penting tengah berpunya.


Sekarang.Belagak kejap.Belagak single.Ehh !Tak ahh.Mana ada.Biarlah benda tu rahsia.


Ikutkan hati macam nak delete the entire belog ni.


Tapi rasa macam rugi.


Sebab...Bukan senang nak menulis.Menulis dengan mengarang ayat dalam satu masa merupakan satu yang payah.


Well. Korang mestilah pernah rasa kan. Susah payah menulis sambil dalam otak nak mengarang.Ye ahh. Mengarang ayat sebelah lepas ayat sebelum bernoktah.


Rileks.Walaupun kadang-kadang idea tu lambat datang.Kita sabar.Watlek, watdek, watpis.Weeehuuu.


Idea tu ada.Tunggu je dia datang. Okbaii.


p/s     :  gian nak mencarut dekat belog dah lepas. :) 

Tuesday, March 12, 2013

S A L U T E

Malaysia all the Way. #FlyFlyFly

Malaysia hockey team belum pernah mengecewakan lagi. So far lah. Game semalam seriously awesome and good match i've ever seen. Faizal Saari did it. Goal in the last 70 minutes. OMG ! Thanks! Men of the Match semalam, for sure lah S.KUMAR kan. Dialah Goal Keeper merangkap HERO yang menyelamatkan gawang dari dibolosi untuk kali ke-2, ke-3, ke-4, ke-5, ke-6, ke-7, ke-8 dan ke-9. Ehhh,panjangnya kann?

Mana tak panjangnya! Berapa kali Australia dapat penalty corner and semuanya tak goal. See ! Hero tak Herolah S.Kumar. 

Note to S.KUMAR ; If you read this, you are our hero dude ! Malaysia heroes ! ^.^

Keputusan 1 - 1 tu macam unexpected sangat. Yelah,siapa sangkakan boleh goal yang minute ke-70 tu. Goal penalty corner! Apalagi terjerit-jerit macam untalah satu rumah. Nampak tak ke'happy'an tu. Lolllll ! Hikhikhik. 

Well Well Well, hangpa semua memang superb bro ! #Piala Sultan Azlan Shah 2013 

Aja aja fighting ~ 

Monday, March 11, 2013

Ohh MAC. Why you NO cool?

Hey there. 

Nak menconteng isi hati sekejap dekat belog sendiri. -.-' Tengah bersedih,berduka lara semua ni gara-gara takdapat nak further study this March dengan kawan-kawan yang dah berada di Puncak Alam sana. Actually taktahu apa sebab takdapat. Nak kata result TERUK macam haram,ohh tak mungkin. I'm not ANC pun tapi pointer lebih dari 3 okay? Takfaham macam mana boleh pulak takdapat. Pelik ehh sistem ni. Bila kawan-kawan call Bahagian Pengambilan Pelajar,they said pointer kitorang semua tak lepas untuk sambung. Kepala HOTAK lah kan. Plus, diorang ada mentioned "pointer tak lebih dari 3". Ni lagi ghope haram ! Jadahnya tak lepas. Terlebih dari lepas kot. Kau main-main ni ehhh? Takpayahlah nak main acah-acah dengan kitorang semua. 

Tak puas hati lagi ni.  .  .

Ada je yang further tu pointer 2 . ?? something. Apa kes? Nak kata pointer aku tak lepas apa pulakkan ! Marahlah bila tiba-tiba macam ni jadinya. Agak-agaklah kalau nak jadi PENTIPU. Sakit hati bila tengok deme yang masuk tu poyo-poyo belaka and bajet macam pandailah kan. Cehhh ! Kalau hang tak belagak dengan aku takpe wahai kawan. Aku boleh cool lagi hang further tapi pointer hang tu 2 lebih je pun. Bak datang sini,tengok and compare'kan. Ada hati cakap aku "TAK LAYAK" ! Pftttt ! 

Well !

Itsokay. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni. Mungkin aku takde rezeki nak sambung and mungkin rezeki aku kat tempat lain. Hee, :) Who knows right? Allah is the Greatest Planner. InsyaAllah one day. 

Thursday, February 28, 2013

C H I P S M O R E

Hello Guys!

Macam dah lama sangat je nih tak meng'update belog ni. Since Raya i guess. Huu, ^.^
Achanner? Sihat semua para beloggerrrrr?

Otak tengah "0" time nak menaip ni. 5 minit baru dapat sebaris ayat. Emptiness !

Rindulah pulak nak study balik. Tapi, nak ulang balik zaman Diploma tu. Dengan semua kawan-kawan, musuh-musuh and Si Teman lelaki. Rindu gila nihaaa ! Halamak ! Tapi, tu semua dah berlalu kan. 3 Tahun tu macam pendek sangat je bagi aku. Tup-tup je dah semua bawak haluan masing-masing.

Further dalam bidang yang sama, ada yang kerja and me? Lepaking all the way at home. Hopefully dapat peluang untuk sambung balik. Or mungkin dapat peluang untuk terus bekerja. Ohh Yessssss ! InsyaAllah.

Dearest March , please bring a lot of happiness and joy ! Don't let me lay down to earth.

p/s : Tak sabar nak tunggu 08/03/2013 and I'm turning 22 y/o and officially. 


Sunday, September 02, 2012

Syawal Mulia ^.^

               Hi Everyone. Happy Eid Mubarak. Maaf Zahir Batin. 

"This is the biggest annual celebrations for all Muslims worldwide."

I would like to take this opportunity to wish all brothers and sisters, all muslim friends and family SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ,  Maaf Zahir dan Batin. Please forgive me for my wrong doings and such discourtesy is truely unintentionally and also happy holidays to the rest of us who will be joining the festive celebration in the spirit of unity.

To all my orang kampung...Apa khabar orang kampung lama sudah tak berjumpa? :) first of all, let me say Selamat Hari Lebaran "Minal Aidil WalFaizin" to all lovelies. Maaf Zahir dan Batin.

To all my family, in-laws, nephews and nieces....The time has passed so fast and here we are again. I'm definitely looking forward to seeing everyone soon on Raya Day, great time to catch up, it should be good one. I would like to wish all my family members, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI and also would like to apologize for anything that I have said and done that might have offended any of you Maaf Zahir dan Batin. Please forgive me from the bottom of my heart.

To all my bestfriends... We Laugh at the dumbest jokes, put up with each others worst mood, go along with craziest ideas, being idiot and stupid around my best friends, best moment ever and thats what makes the most amazing...best friends! Happy Eidulfitri to all my dearest BFF. I wish you guys have a great great celebration this year and do please forgive me if I did anything that hurting you neither I realize or not...maaf zahir dan batin...You guys Awesome!


Walaupun terlambat setengah bulan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua tapi still nak gedik-gedik wish memandangkan kita semua masih didalam mood "BEGHAYA" sakan. 

"Sepuluh jari disusun memohon ampun maaf seandainya ada tersalah kata,terguris hati,terover jenaka serta di minta halalkan makan minum yang terambik atau termintak suruh belanja.Ikhlas daripada saya, Shafyka Roslan,suami dan jugak anak-anak.Selamat Hari Raya Maaf zahir dan batin jikalau ada. :)"